Gressklipping

Hjem - Bedrift & Borettslag

Store eller små flater, vi har effektive maskiner som kommer til de fleste steder – for et perfekt resultat.

Brabo gir gjerne en fast pris  avtale om gressklipping, pris på gressklippingsavtale.  Pris avhenger av hages størrelse og beliggenhet, ta kontakt så kommer vi på en befaring.

Anleggsgartner

Hjem - Bedrift & Borettslag

Vi tilbyr anleggsgartnertjenester i Kristiansand

Det skal ikke så mye til for at uteområdet eller hagen fremstår som ny. Brabo gjør alt fra bygge hagen og uteområdet fra bunnen av til  bare litt luking. Kanskje dere er ute etter jevnlig vedlikehold?

Uansett behov, våre flinke anleggsgartnere hjelper deg gjerne.

Hos oss er kundenes verdier i fokus

Hjem - Bedrift & Borettslag

Brabo Sør as er opptatt av å skape trivsel der du bor

I snart 10 år har Brabo sør sørget for pene og funksjonelle uteområder samt fellesarealene inne for våre kunder.  Vi utfører alt fra gartnertjenester, trefelling, snøbrøyting og avfallshåndtering. I tillegg holder vi fellesarealer rene og pene innvendig. Vaktmesteren sørger også for enkelt vedlikehold på bygningene.  Vi drifter uteområder og bygninger for alt fra store bedrifter, offentlige anlegg, borettslag til små private hjem. Ingen jobb for liten, ingen jobb for stor!

Vi har et mangfold av dyktige ansatte som står til tjeneste og stiller opp når det trengs. I tillegg har vi et bredt spekter av maskiner og utstyr, som gjør at vi til enhver tid kan levere ypperste kvalitet. Våre kunder skal være trygge på at jobben blir gjort – som den skal, og når den skal.

Med Brabo sør på laget på laget, får du alt på ett sted. Vi skaper trivsel der du bor!

– sommer som vinter!

Hva trenger du hjelp til?

Sikringsskap

Sør Installasjon

Hjem - Bedrift & Borettslag

Vestibulum nam magna phasellus hac facilisi primis

Tellus convallis auctor vehicula adipiscing per ut arcu malesuada quisque maecenas dictumst, non nibh pretium id posuere ultricies dolor luctus interdum egestas dui, phasellus sem dictum nulla tristique et nam duis eu diam. Etiam pellentesque cum nibh quis amet eleifend nullam volutpat aliquam, erat fermentum orci sociosqu nostra himenaeos imperdiet montes, vulputate bibendum egestas posuere fusce neque gravida lectus. Semper potenti magna suspendisse penatibus fusce sit maecenas, dignissim curabitur commodo ad condimentum tempor euismod, nec nullam nam rhoncus sagittis auctor.

Vestibulum nam magna phasellus hac facilisi primis

Utemiljø

Hjem - Bedrift & Borettslag

Utemiljø

Brabo utfører arbeid innenfor grønt vedlikehold. Hos oss kan du velge om du vil ha en fast avtale eller om du vil kontakte oss ved behov. 

Arbeidsoppgavene kan være

Å klippe gress kan være både slitsom og tidkrevende, derfor er det mange som setter bort gressklipping til oss.

Store eller små flater, vi har effektive maskiner som kommer til de fleste steder – for et perfekt resultat. Mange ønsker fast avtale om gressklipping, pris på gressklippingsavtale avhenger av hages størrelse og beliggenhet

En anleggsgartner vet hva som skal til for maksimal utnyttelse av uteområdet, og hvordan man skal skape de perfekte rammene. Det skal ikke så mye til for at uteområdet eller hagen fremstår som nytt. Brabo gjør alt fra bygge hagen og uteområdet fra bunnen av til  bare litt luking. Kanskje dere er ute etter jevnlig vedlikehold?

Uansett behov, våre flinke anleggsgartnere hjelper deg gjerne.

Førsteinntrykk er svært viktig når du skal selge bolig. Ikke glem uteområdet, det er tross alt det første kjøperen ser når de kommer på visning.  Brabo har mange års erfaring med gartnertjenester. Vi hjelper deg gjerne med å oppgradere hagen din før salg. Slik blir mest mulig attraktiv i markedet. Det er jo tross alt uteområdet som er førsteinntrykket av boligen. Pene og ryddige uteområder gir et godt inntrykk av din eiendom.

Enkle tiltak kan løfte eiendommen din flere hakk. På kort tid  styler våre profesjonelle anleggsgartnere  hagen din til visnings .

Belegningsstein er en pryd for eiendommen, og er veldig pent når det er nylagt. Men, etter noen år ser det kanskje ikke like pent ut; heldigvis er det mulig å gjøre det pent igjen.

Både Alger, mose og ugress er et kjent problem på belegningssteinen, det kan i verste fall også være ødeleggende. Noen typer ugress kan ha en så stor sprengkraft at de kan forskyve heller og steiner.  Brabo har maskiner som med hjelp av vann og damp rengjør Belegningsstein på bra måte for miljøet uten bruk av giftige kjemikalier.

En pen hekk er en fryd for øyet, men dette kommer ikke av seg selv. Man må trimme hekken regelmessig. Vi har masse erfaring med hekkeklipp, og utfører arbeidet raskt og effektivt.

Trimming
Ved lett beskjæring eller trimming holder hekken seg i form og stimulerer til en sunn tett vekst. Skal du ha en lav hekk, er det viktig å stusse toppen ofte. Da vil hekken fylle seg ut og bli tett og fin. Med en høy hekk, bør du vente til hekken er godt utviklet deretter trimme. Den beste tiden for beskjæring av hekk, er når planten er på det mest aktive, vanligvis våren. Unngå trimming i toppen om sommeren. Løvfellende hekker vil respondere godt til beskjæring om vinteren.

Legge nye eller vedlikeholde eksisterende, Brabo har erfarne fagfolk.

Belegningsstein setter grunnlaget for et lettstelt og innbydende uteplass. Belegningsstein kan tilpasses alle typer utemiljø som for eksempel gårdsplass, gangvei og oppkjørsel.

Det er veldig viktig å sørge for nok fugesand i dekket til enhver tid. Både for å unngå ugress og  for å unngå at belegningssteinen får skader i form av kantavskalling og at vann kan trenge ned i settelaget og føre til setningsskader. Det er spesielt viktig første året at man følger med og etterfyller ved behov.

Brabo har spesialutstyrfor høytrykkspyling av Belegningsstein da det er viktig å bruke riktig vanntrykk vinkel. Dersom belegningssteinen blir spylt feil, blir overflaten ru og steinen mer mottagelig for smuss og urenheter.

Brabo hjelper deg med alle ledd, enten du trenger bare trenger litt hjelp til bestemme bedets stil og form, planting eller ønsker og sette bort hele jobben til oss.

Vi har kontroll og vedlikehold av store og små lekeplasser. Brabo er opptatt av at lekeplassene er trygge og gode for både barn og voksne.

Vi  beplanter og steller graver. Brabo kan også pusse opp og vedlikeholder gravstøtter. Vi har også gode kontakter for kranser  og lykter.

Brabo utfører det meste innen hagearbeid, og er alltid klar for en utfordring. Ta kontakt så løser vi det.

Flyttevask

Hjem - Bedrift & Borettslag

En standard flyttevask er innvendig vask av din bolig. Utvendig vask av terrasse, eksterne boder og garasje er følgelig ikke inkludert i dette. Men dersom du ønsker dette vasket eller feiet ordner vi det også.  Brabo har garanti på flyttevask vi utfører – det betyr at kjøper skal være fornøyd, og det skal være rengjort som avtalt. Det betyr at du har mulighet for å kontakte oss om eventuelle mangler ved flyttevasken

Vintertjenester

Hjem - Bedrift & Borettslag

Med avtale om vinter­tjenester hos Brabo, får du strødde uteområder, god fremkommelighet og fine veier hele vinteren.

Vinter­tjenester

Der vi ikke kommer frem med maskin utfører også snørydding for hånd og med snøfres.

Vi skuffer snø ved inngangspartier, trapper og gangveier.  Jobben utføres med spade, kost, barkespade og snøfreser. Vi tilbyr våre kunder kjøper en kombinasjon av snømåking og brøyting, hvor vi fjerner snøen maskinelt, mens den siste finishen tas for hånd.

Vi tar snøbrøyting av innkjørsler, foran garasjer, større eiendommer og veier.

Kombinasjonen hvor vi tilbyr våre kunder brøyting og snømåking for den siste finishen er en slager hos bedrifter, borettslag, sameier og private. Da kommer man frem med bilen og tørrskodd inn døra.

Her i landet er det store temperatursvingninger, ofte regner på dagen og fryser på natta. Derfor er en avtale om strøing ofte viktigere avtale om snømåking.

Vi strør eksempelvis gårdsplasser, fortau, oppkjørsler eller inngangspartier. Strøingen utføres for hånd eller med maskin. Vi bruker sand, grus eller salt etter kundens ønske eller behov.

Ønsker dere og strø selv men trenger sand, grus eller salt levert? Vi leverer også strøkasser som vi kan etterfylle på bestilling, i tillegg til sandsekker og salt i ulike kvaliteter.

Det er ikke ofte i opplever det på Sørlandet men noen vintre blir det rett og slett for mye snø, og mange trenger bortkjøring av snø etter snøryddingen. Brabo har maskiner og biler som sikrer at våre kunder får fjernet snøhaugene slik at arealet igjen blir tilgjengelig.

Søppelhåndtering

Hjem - Bedrift & Borettslag

Brabo både rydder og kjører bort alle typer avfall.

Eksempler på dette kan være ryddig av fellesområder i borettslag eller bortkjøring av papp etter møbelmontasje.

Vedlikehold av bygg

Hjem - Bedrift & Borettslag
Brabo bidrar til at bygget lever lenger og holder en god teknisk stand.
Byggevarer og konstruksjoner er har en begrenset levetid. Norge har til dels tøffe forhold, det er derfor viktig med vedlikehold.  Småting kan ofte få  alvorlige konsekvenser som for eksempel luft- eller vannlekkasjer.  Brabo både kontroll og vedlikeholdstiltak. Vi har lang erfaring med byggtekniske kontrollrunder, hvor vi lager en lettfatteligrapport som du, styret eller sameiet kan ta avgjørelser utifra.

Brabo utfører alt av vedlikehold, her er noen eksempler:

 • Renhold av bygg
 • Søppelhåndtering
 • Feie og vaske utearealene
 • Fasadevask
 • Regelmessig smøring  låsene
 • Kontrollrunder og bytting av lyspærer
 • Maling
 • Regelmessig testing av alarmer og overføringer
 • Kontrollrunder av byggteknisk

Brabo sin kjernekompetanse er å vedlikeholde bygg og boliger.

 

Hva trenger du hjelp til?

Renhold av bygg

Hjem - Bedrift & Borettslag

Brabo utfører daglig renhold i borettslag, sameier, privat personer og næringsbygg. Hos oss kan velge om du vil ha fast avtale på renhold, hver uke, hver 14 dag eller 1 gang pr mnd eller om du vil kontakte oss ved behov. Vi er opptatt av relasjoner, derfor har vi faste renholdere hos hver kunde. Brabo holder alt av utstyr så det eneste du trenger er å booke en avtale. Brabo utfører også flyttevask ved salg av bolig.

Vi leverer følgende tjenester

Hos oss kan du lage en fast avtale om levering av renhold. Vi kommer på befaring til deg og ser på det du ønsker rengjort, og vi blir enig om en fast månedspris. Renholdet går løpende og det blir sendt faktura.

Selv om du vasker lokalene jevnlig eller har fast vask, trenger lokalene deres en ekstra vask et par ganger i året. En grundig hovedrengjøring holder lokalene vedlike. Det blir fort flekker på vegger, spindelvev og støv eller sotflekker i tak, flekker  i kantina eller hvitevarene. I løpet av et helt år er det mye fett, smuss, sand, støv, sot, grus og pollen som kommer seg inn eller bygger seg opp i lokalene deres.

Bestill rengjøring av vinduene til faste tider i din serviceavtale, så har du alltid rene vinduer. Vi tilbyr vindusvask både til private hjem og bedrifter. Våre medarbeidere er effektive og har lang erfaring med å vaske vinduer.

Med moderne maskiner renser vi tepper og møbler. Ofte er det ikke lett å se hvor skittent et teppe er blitt, men etter en grundig rens vil man fort merke forskjell på både lukt og farge

En standard flyttevask er innvendig vask av ditt lokale. Enten dere bytter lokale eller dere som utleier ønsker å gjøre lokalet klart for nye leietakere.

Har dere tunge gjenstander eller møbler må vi av HMS hensyn beskjed om dette på forhånd normalt flytter vi ikke tunge gjenstander eller møbler under vask.

Vaktmestertjenester

Hjem - Bedrift & Borettslag

Vaktmestertjenester fra A–Å
Fast avtale eller ved behov

Brabo utfører de fleste oppgaver innenfor vedlikehold. Hos oss kan du velge om du vil ha en fast avtale eller om du vil ta kontakt med oss ved behov. Vi har en fleksibel og erfaringsrik ansattgruppe som jobber effektivt og er løsningsorientert. Vi kan være behjelpelige med alt fra a til å, det kan for eksempel være å sette ut/inn søppeldunker, hente inn posten, bytte lyspære, teste spinkelanlegg, rens av takrenner og fjerne tagging. Ingen jobber er for små eller for store for oss.

Vi leverer alt av vaktmestertjenester, her er noen utvalgte eksempler

 • Vaktmester og «altmuligmann» til din disposisjon
 • Gressklipping, løvoppsamling, beplanning og gartnertjenester
 • Ettersyn og løpende vedlikehold av bygninger
 • Utskiftning av vinduer, dører og lignende
 • Koordinering av oppdrag som elektriker og rørlegger osv
 • Utskifting av postkasser
 • Vedlikehold

Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt med vår vaktmesteravdeling
om du ønsker å bestille en av våre tjenester eller om du har spørsmål.

Brabo

POST@BRABO.NO

Kjerrheibakken 12
4621 Kristiansand S

Tlf: 38 60 15 60

Org nr 997 410 815

Sørlandet trefelling

Hjem - Bedrift & Borettslag

BRABO Sør overtok Sørlandet trefelling fr 1.1.2020

Anders Aabel – Trefelling ble startet i 2000 som et enkeltmannsforetak, og ble i 2012 omgjort til aksjeselskapet Sørlandet Trefelling AS. Vi har jobbet i bransjen i over 20 år, med trefelling og trepleie og alt som hører med dette. Fra før var jeg skogsarbeider noen år. Vi tilbyr og hjelper deg med trefelling, landskapslpleie, flisekutting og stubbefjerning.

Vi opererer i hovedsak på Sørlandet i Agderfylkene, men tar også oppdrag i Oslo, Telemark og Stavanger når det passer slik. BRABO- Sørlandet trefelling er effektive og har liten administrasjon, og kan derfor tilby rimelige tjenester.  Hos oss får du arbeid utført på en sikker og fagmessig korrekt måte med effektivt og riktig utstyr for jobben.

Utdanning

Anders Aabel er utdannet skogtekniker og har fagbrev som skogsarbeider/trefeller. Fungerer som trefeller og leder av denne avdelingen

Bjarne Nilsen er sertifisert tilkomsttekniker og trefeller og tar seg av klatring og trefelling.

Andre Berg har klatrekurs og trefellingskurs og er klatrer/trefeller

Morten Ramsland Har trefellerkurs og mange års erfaring med trefelling.

Forsikring

BRABO sør er forsikret for NOK 10 000 000,- mot skade på bygninger/kabler og lignende. Arbeidere i firmaet er også forsikret.

Trefelling på Sørlandet – BRABO-Sørlandet Trefelling

Har du trær som trengs å beskjæres eller felles? Eller kanskje trær eller stubber som skulle vært fjernet for lenge siden, men tiltaket er for stort? Hos BRABO-Sørlandet Trefelling  får du den hjelpen du trenger innen trepleie og stubbefjerning. Vi har fagbrev, konkurransedyktige priser og flere tiårs erfaring i bransjen.

I denne bransjen kan ting fort gå galt, og selv om vi alltid har høyt fokus på sikkerhet kan uhellet fort være ute. Vi er fullforsikret hos Gjensidige forsikring.

Hvordan foregår fjerning av et tre?

En total fjerning av et tre har flere trinn. Det starter med en vurdering av hvorvidt treet kan tas ned i ett stykke (helt) eller om man må klatre opp og ta det ned i deler.

Etter at treet er felt, starter prosessen med å fjerne grener og kvister. Dette kan kvernes opp til å bli flis, noe som både er miljøvennlig, plassbesparende og man kan bruke.

Til slutt fjerner man stubben.

Tjenester

Vi tar på oss oppdrag med trefelling langs kraftlinjer, vei og bane. Vi har i dag blant annet pågående kontrakt på Sørlandsbanen .

Flising av kvist er mange ganger en effektiv metode for å redusere mengde avfall, og gjøre det om til en miljøvennlig ressurs. Flisen kan brukes til å fylle med (ikke til byggegrunn), legge under busker/trær, legges i stier og lignende. Hvis det er mindre mengder kvist /avfall kan vi også sørge for bortransportering.

Vi har en ny terrenggående flismaskin som tar opptil 16 cm tykke grener, med vinsj.

Når man har tatt bort et tre står jo stubben igjen. Den kan være sjenerende og stå i veien i plenen, i et blomsterbed, eller der du vil anlegge noe annet. Stubbefjerning er også noe som blir mer og mer brukt

Et tungtveiende argument for å få fjernet stubber, er grunnet at treborende stokkmaur, kan lage tue i gamle stubber og være en fare for angrep i bygninger.

Vi har stubbefreser til å fjerne stubben med, og dette er en spesialmaskin som kun brukes til dette formålet. Den er skånsom og kan frese under bakkenivå slik at man kan lage ny plen eller lignende der treet har stått. Maskinen er av merket Vermeer – er ca. 90 cm bred, veier 900 kg og går på hjul.

-Beskjæring av frukttrær

-beskjæring av trekronen (her finnes flere metoder)

-Løfting av trekronen for å redusere vindfang og skygge

-Sikring av trær

-Topping (tjylling)av trær (vær oppmerksom på at ikke alle treslag er så glad i å bli    toppet, og det blir heller ikke alltid så pent)

-Planting av trær

-Landskapspleie

Vi tar også oppdrag med rydding av stier, gamle kulturlandskap, gjengrodde kulturlandskap i landbruket og kommunale/offentlige turområder.

Også rydding/åpning av landskapet langs vei blir mer og mer aktuelt.

Om det er plass og dette er sikkert, feller vi treet helt, for å gjøre det rimelig for kunden. Hvis ikke klatrer vi opp og tar ned treet i små biter slik at vi skal unngå skader på bygninger, kabler og lignende, såkalt seksjonsfelling.

I denne bransjen kan ting fort gå galt, og selv om vi alltid har høyt fokus på sikkerhet kan uhellet fort være ute. Vi er fullforsikret hos Gjensidige forsikring. BRABO sør er forsikret for NOK 10 000 000,- mot skade på bygninger/kabler og lignende. Arbeidere i firmaet er også forsikret.

Bedrift Privat

Vi skaper trivsel der du bor

Hjem - Bedrift & Borettslag

Hos oss får du alt av utendørs og innendørs vedlikehold samlet på ett sted! Vi skreddersyr tjenestene etter hva du trenger hjelp til. Vi tilbyr abonnement tjenester med faste priser pr måned, pr sesong eller du kan ta kontakt og bestille hjelp når du måtte trenge det. Det kan være alt fra å sette ut søppeldunken til å beskjære ett epletre. Vi utfører tjenester tilpasset årets fire sesonger. Vi leverer store prosjekter til bedrifter og offentlige anlegg, så vel som små jobber til private – ingen jobb for liten, ingen jobb for stor! Brabo er opptatt av å skape trivsel der du bor.

Se våre tjenester

Bedrift Privat

Hva trenger du hjelp til?

Samarbeidspartnere