Hjem - Bedrift & Borettslag - Sørlandet trefelling

BRABO Sør overtok Sørlandet trefelling fr 1.1.2020

Anders Aabel – Trefelling ble startet i 2000 som et enkeltmannsforetak, og ble i 2012 omgjort til aksjeselskapet Sørlandet Trefelling AS. Vi har jobbet i bransjen i over 20 år, med trefelling og trepleie og alt som hører med dette. Fra før var jeg skogsarbeider noen år. Vi tilbyr og hjelper deg med trefelling, landskapslpleie, flisekutting og stubbefjerning.

Vi opererer i hovedsak på Sørlandet i Agderfylkene, men tar også oppdrag i Oslo, Telemark og Stavanger når det passer slik. BRABO- Sørlandet trefelling er effektive og har liten administrasjon, og kan derfor tilby rimelige tjenester.  Hos oss får du arbeid utført på en sikker og fagmessig korrekt måte med effektivt og riktig utstyr for jobben.

Utdanning

Anders Aabel er utdannet skogtekniker og har fagbrev som skogsarbeider/trefeller. Fungerer som trefeller og leder av denne avdelingen

Bjarne Nilsen er sertifisert tilkomsttekniker og trefeller og tar seg av klatring og trefelling.

Andre Berg har klatrekurs og trefellingskurs og er klatrer/trefeller

Morten Ramsland Har trefellerkurs og mange års erfaring med trefelling.

Forsikring

BRABO sør er forsikret for NOK 10 000 000,- mot skade på bygninger/kabler og lignende. Arbeidere i firmaet er også forsikret.

Trefelling på Sørlandet – BRABO-Sørlandet Trefelling

Har du trær som trengs å beskjæres eller felles? Eller kanskje trær eller stubber som skulle vært fjernet for lenge siden, men tiltaket er for stort? Hos BRABO-Sørlandet Trefelling  får du den hjelpen du trenger innen trepleie og stubbefjerning. Vi har fagbrev, konkurransedyktige priser og flere tiårs erfaring i bransjen.

I denne bransjen kan ting fort gå galt, og selv om vi alltid har høyt fokus på sikkerhet kan uhellet fort være ute. Vi er fullforsikret hos Gjensidige forsikring.

Hvordan foregår fjerning av et tre?

En total fjerning av et tre har flere trinn. Det starter med en vurdering av hvorvidt treet kan tas ned i ett stykke (helt) eller om man må klatre opp og ta det ned i deler.

Etter at treet er felt, starter prosessen med å fjerne grener og kvister. Dette kan kvernes opp til å bli flis, noe som både er miljøvennlig, plassbesparende og man kan bruke.

Til slutt fjerner man stubben.

Tjenester

Vi tar på oss oppdrag med trefelling langs kraftlinjer, vei og bane. Vi har i dag blant annet pågående kontrakt på Sørlandsbanen .

Flising av kvist er mange ganger en effektiv metode for å redusere mengde avfall, og gjøre det om til en miljøvennlig ressurs. Flisen kan brukes til å fylle med (ikke til byggegrunn), legge under busker/trær, legges i stier og lignende. Hvis det er mindre mengder kvist /avfall kan vi også sørge for bortransportering.

Vi har en ny terrenggående flismaskin som tar opptil 16 cm tykke grener, med vinsj.

Når man har tatt bort et tre står jo stubben igjen. Den kan være sjenerende og stå i veien i plenen, i et blomsterbed, eller der du vil anlegge noe annet. Stubbefjerning er også noe som blir mer og mer brukt

Et tungtveiende argument for å få fjernet stubber, er grunnet at treborende stokkmaur, kan lage tue i gamle stubber og være en fare for angrep i bygninger.

Vi har stubbefreser til å fjerne stubben med, og dette er en spesialmaskin som kun brukes til dette formålet. Den er skånsom og kan frese under bakkenivå slik at man kan lage ny plen eller lignende der treet har stått. Maskinen er av merket Vermeer – er ca. 90 cm bred, veier 900 kg og går på hjul.

-Beskjæring av frukttrær

-beskjæring av trekronen (her finnes flere metoder)

-Løfting av trekronen for å redusere vindfang og skygge

-Sikring av trær

-Topping (tjylling)av trær (vær oppmerksom på at ikke alle treslag er så glad i å bli    toppet, og det blir heller ikke alltid så pent)

-Planting av trær

-Landskapspleie

Vi tar også oppdrag med rydding av stier, gamle kulturlandskap, gjengrodde kulturlandskap i landbruket og kommunale/offentlige turområder.

Også rydding/åpning av landskapet langs vei blir mer og mer aktuelt.

Om det er plass og dette er sikkert, feller vi treet helt, for å gjøre det rimelig for kunden. Hvis ikke klatrer vi opp og tar ned treet i små biter slik at vi skal unngå skader på bygninger, kabler og lignende, såkalt seksjonsfelling.

I denne bransjen kan ting fort gå galt, og selv om vi alltid har høyt fokus på sikkerhet kan uhellet fort være ute. Vi er fullforsikret hos Gjensidige forsikring. BRABO sør er forsikret for NOK 10 000 000,- mot skade på bygninger/kabler og lignende. Arbeidere i firmaet er også forsikret.

Bedrift Privat